Faydalı Bilgiler
İnternet alışverişlerinizde ürünü almadan önce satıcıyla iletişim kuramıyorsanız ihtiyacınız ile ilgili yada almayı düşündüğünüz üründen beklentilerinizi açık açık sorup öğrenemiyorsanız, en önemlisi almayı düşündüğünüz ürünü ilk defa görüyorsanız, o alışverişin başarılı olma şansı çok düşüktür.
Beğenmezsem iade ederim mantığıyla hareket etmeniz (bu düşünce çoğunluğa hakim) size zaman kaybettirir.
Pazaryeri tabir edilen sitelerde alıcı ile satıcının iletişim kurmalarının engellenmesi kasıtlı yapılan bir aksiyondur.
Buradaki amaç komisyon sistemiyle çalışan bu sitelerin ürünü daha düşük fiyata aynı satıcının kendi sitesinden almanızı engellemektir.
Size burada cazip gösterilen ve özellikle üzerine basa basa gündeme getirdikleri "koşulsuz iade" ve "paranız güvencemiz altındadır" opsiyonlarıdır. Oysa koşulsuz iade, cayma hakkı internet satışlarında devletin koyduğu ve satıcıların mutlak uyması gereken bir uygulamadır.
Alışveriş yapmayı düşündüğünüz bir internet sitesinin güvenli olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Sitenin sabit işyeri telefonu sabit adresi sosyal medya hesapları google hesapları vb. varsa, siteye girdiğinizde sol üstte kilit amblemi gördüğünüzde, iletişim bilgilerini tıkladığınızda firmanın tüm iletişim bilgileri açık açık yazıyorsa o site güvenlidir. güven sadece pazaryeri tabir edilen sitelerin tekelinde değildir. İnternet bu pazaryerleriyle ilgili binlerce şikayetle doludur.
internette karşılaşılan en büyük sorunlardan biri alıcının instagram whatsapp gib yerlerden alışveriş yapması. bu mecralar alıcının en çok mağdur olduğu yerlerdir. satıcının genel bilgilerinin olamaması satıcının gerçek tacir olup olmadığı satılan ürünün orijinal olup olmadığı anlaşılmadığı gibi, olası tek magdur alıcıdır.
iade ve değişim hakkının satıcının emeği ve kargo maliyeti gözardı edilerek sorumsuzca kullanılması son derece yanlış ve etik değildir. alıcının bunları gözardı etmesi ileride kendi ya da ailesinden biri satıcı olduğunda karşılaşacağı en büyük sorundur.
örnekleri çoğaltabiliriz. bütün bunların önüne geçmek için alıcı ve satıcı arasında sağlıklı bir iletişim sağlamak iki taraf içinde olumlu sonuçlar doğurur.
eticarette en çok şikayet edilen ürünlerin kargoda hasar görmesi yanlış ürün gönderilmesi alıcının farkında olmadan yanlış ürün sipariş vermesi gibi durumlar alıcıyı ve satıcıyı mağdur eden sebeplerin başında gelmektedir.
çanta sektöründe ürünün çabuk bozulması deforme olması eğer imalat ve malzeme kaynaklı değilse kullanıcı hatası ve ürünün bayat olmasından kaynaklanmaktadır. tüm ürünlerin raf ömrü dediğimiz bir bekleme süresi vardır. deri, suni deri, sentetik kumaş gibi malzemeden yapılmış ve uzun süre depolarda raflarda beklemiş ürünler kullanma aşamasında çok çabuk deforme olur yüzeyleri dökülür. yapıştırıcı kullanılmışsa açma yapar.
alıcı olarak satıcı ile iletişim kurarak böyle sorunlarla karşılaşmamak için bilgi alabilirsiniz.
ürün garantili iade ederim diye düşünürseniz yanılırsınız.
artan kargo maliyetlerinden ve alıcıların iade hakkını çokça suistimal etmesinden dolayı yasal iade süresini geçen durumlarda bu şansınız yok denecek kadar azdır. iade bile etseniz kullanıcı hatası diye geri gönderecek ya da gönderiyi almayacaklardır.
yukarıda bahsettiğimiz konularla ilgili olarak bizim size önerimiz satıcı ile mutlaka iletişim kurmanızdır.
internette ürün aramayı muhakkak öğrenmelisiniz. ilk sayfalarda çıkanlar reklam veren sitelere aittir. sizi yanıltmasın.
sizin için fiyat araştırması yaptığını belirten sitelerde doğru bilgi vermez. onlar kendilerine para veren sitelerin ürünlerini size gösterir.
bilinçli tüketiciyseniz ve ihtiyaçlarınızı eticaret sitelerinden sağlıyorsanız akıllı davranıp ciddi anlamda tasarruf edebilirsiniz.
satıcı ürünü sattıktan sonra sorunlu olan ürün, kendi ithal ya da imal ettiği bir ürün değilse size ancak üretici ya da ithalatçı firmaya ulaşmanızda yardımcı olabilir. sizin mağduriyetinizin giderilmesi için ancak aracı olabilir.
ürün ve firmalar hakkındaki şikayetler ve yorumlar sizi yanıltmasın.
cepsiz gömlek sipariş verip "bu gömleğin cebi yok" diye ürün hakkında olumsuz yorum yapan çok insan var.
buna benzer binlerce yorum var.
ürün açıklamasını okumayıp sipariş verip ürünü iade edenlerin sayısı inanılmaz boyutlardadır.
insanın doğasında var. hiç kimse kendi kusurunu kabullenmiyor.
en doğrusu satıcıyla iletişim kurup aklınıza takılanları sormaktır.
aksi halde zamanınız ürün iade etmek için kargo şubelerinde geçer.
önemli bir konuda valiz hasarlarında tüketicinin ne yapacağını bilmemesi.
öncelikle valiz kalitesinden yapıldığı malzemeden bahsedelim.
nette satışa sunulan valizler için kullanılan terimlerden "abs : plastik" / "pc : policarbon" "pp: polipropilen" demektir.
abs kırılması en kolay olan materyaldir. bu malzemeden yapılmış bir valiz fiyat bakımından en ucuzudur.
policarbon malzeme hafif ve çok sağlam olup iyi işlendiği takdirde valize çok elit görüntü verir. en pahalısıdır.
pp polipropilen malzeme halk anlayabilsin diye satıcı tarafından silikon olarak sunulur. bununda saf mı plastikle karışımlı mı olduğunu tüketici anlayamaz. kırılmaz diye alırsınız karpuz gibi yarılır.
öncelikle kırılmaz malzeme yoktur. çelik ve demir kırıldığına göre her şey kırılabilir.
gövdesi son derece sağlam darbelere dayanıklı bir valizin tekerlekleri tutma ve taşıma sapları rahatlıkla kırılır. fitilleri sökülebilir.
seyahat anında valiziniz hasar görürse bunu nasıl olsa garantisi var diye taşıma şirketine tutanak tutturmadan direk üretici ya da ithalatçı firmaya sorunu götürürseniz (özellikle gövde kırıklarında) sonuç alamazsınız.
mantık "valize kim hasar verdiyse o öder" der.
zira seyahat anında sizinle beraber valizinizin güvenliği yolcu sigortası ya da taşıma firmasının sorumluluğu altındadır. sağlam teslim eder sağlam istersiniz.
nette onlarca video var yer hizmetlerini valizleri yerden yere attığını gösteren.
burada üreticinin ne suçu var?
öyleyse valizimiz kontrol edeceğiz hasar görmüşse taşıma şirketine ya da hava alanlarında kayıp eşya bürosuna hasar tespit tutanağı düzenletmeniz gerekir.
aldığım yere götürürüm yada üretici / ithalatçı firmaya bildiririm yanlışına kesinlikle düşmeyin.
hava alanında yetkililere hasar gören valizin faturasını taşımak ve göstermek zorunda değilsiniz. hediye gelmiş olabilir, kaybetmiş olabilirsiniz. sizin nereden nasıl aldığınız onları ilgilendirmez. sizden hasarlı valiz için ödeme yapmak için tamir masrafı ya da valizin güncel fiyatı hakkında ekspertiz raporu isteyebilirler.
valiz alımında ve ürünler konusunda, sonraki aşamalarda sorun yaşamamak için bizimle iletişime geçebilir, sağlıklı bilgi alabilirsiniz.
WhatsApp 0538 551 68 16 ya mesaj atabilirsiniz.